top of page
otiga_group_logo_PMS_png.png
  • Forfatterens bildeLars-Fredrik Hoel Aronsen

Fem råd for en best mulig jobboppstart etter ferien

Sliter du med å komme i gang etter ferien? Her er fem råd for deg som har frihet til å styre arbeidsdagen din selv - det begynner og slutter med deg selv!

Det er mye som har vært uvanlig i år. Først en uvanlig vår hvor mange ble permitterte eller måtte jobbe fra hjemmekontor. Så skled vi over i en uvanlig sommer med staycation for mange, før vi nå skal vi tilbake til en uvanlig høst hvor mange fortsatt skal arbeide hjemmefra. De fleste av oss må allikevel produsere som vanlig og det gjelder derfor å komme raskt tilbake til et normalt jobbtempo. Gjør deg selv en tjeneste - dropp tanken på en myk overgang. Selv om de fleste av oss kjenner på jetlag-følelsen etter å ha snudd litt på døgnrytmen de siste ukene, er det er bare å stupe inn i jobbhverdagen med hodet først.

Selvledelse blir viktigere enn noen gang for å lykkes på jobben og i livet generelt. De generelle rådene om nok søvn og trening samt et godt kosthold «goes without saying». Her er i stedet fem konkrete råd som bidrar til å øke produktiviteten og kvaliteten på det du gjør. Disse tipsene vil sørge for at du er på linje med sjefen og at du får et rikt sosialt liv på jobben.

  1. FOKUSER på én ting om gangen. Lag en liste og prioriter det som er viktig - det vil si det som skaper verdi for virksomheten din. Ikke la deg friste til å gjøre alle arbeidsoppgaver på en gang.

  2. SELVLEDELSE - kjenn deg selv. Gjør krevende oppgaver som krever konsentrasjon på den tiden av døgnet som du er mest opplagt.

  3. ORGANISER og planlegg ukene dine fremover. Skap rom for fokustid og viktige prosjekter. Ikke delta på unødvendig møter som ikke hjelper deg til å utføre jobben din eller som ikke skaper verdi for selskapet.

  4. SJEFEN har nok noen forventninger til deg og til hva du skal levere utover høsten. Avtal derfor et møte med hen og sørg for at dere er på samme linje. Vær åpen om hva som driver deg og hva som gjør at du presterer. På denne måten kan sjefen skape best mulige arbeidsvilkår for deg og legge til rette for at du kan utføre arbeidsoppgavene dine best mulig.

  5. SOSIALISER med kollegene dine. For mange er det sosiale livet på jobben viktig. Ta initiativ til fredagsmoro allerede den første uken. Gjensynsgleden er nok stor blant mange, og sosiale sammenkomster vil gjøre gjøre jobboppstarten adskillig lettere og triveligere.


Vil du høre mer om selvledelse? Hør gjerne på podkasten vår om selvledelse her!God høst!

278 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page