top of page
otiga_group_logo_PMS_png.png
  • Forfatterens bildeLars-Fredrik Hoel Aronsen

Otiga Group på likestillingstoppen i Norge


På torsdag la revisjonsselskapet EY frem resultatene fra årets SHE-Index. Dette er målinger som evaluerer kjønnsbalanse i norske selskaper. Til tross for at konkurransen aldri har vært tøffere enn i år, plasserte Otiga Group seg helt i likestillingstoppen. Vi fikk en SHE Index på hele 91 poeng av 100 mulige. Av de 98 deltagende selskapene sikret dermed Otiga Group 4. plassen!


Like muligheter for alle

Hilde Lekven, CEO i Otiga Group, er svært stolt av topplasseringen som viser at vårt målrettede arbeid om å bli blant de mest bærekraftige selskapene i vår bransje har gitt resultater.


- Vi er svært fornøyde med dette resultatet! Forskning viser at selskaper som dyrker mangfold har en 26% bedre lønnsomhet enn andre. Plasseringen viser at vårt arbeid for likestilling i arbeidslivet har gitt en reell uttelling. For meg handler ikke likestilling bare om å fremme kvinner inn i lederposisjoner, men om å skape muligheter for alle, uavhengig av kjønn, alder, etnisitet, legning og funksjonsevne.

- Hilde Lekven, Group CEO


Likestilling skjer ikke av seg selv

She-Index-målingen tar høyde for selskapenes kjønnsbalanse på alle nivåer, lønnsforskjeller, samt hvilke konkrete tiltak selskapene tar for å rekruttere og utvikle talenter uavhengig av kjønn. Gjennom vår deltagelse i denne undersøkelsen bidrar Otiga Group med å løfte fram dette viktige temaet. Likestilling er ikke noe som skjer av seg selv. Vi mener at det første skrittet mot å endre holdninger og forbedre kjønnsbalansen er å klargjøre hvilke holdninger som faktisk eksisterer der ute. På denne måten kan vi på sikt sørge for at vi oppnår reell likestilling og like muligheter i arbeidslivet.


«You belong here»

Mangfold og likestilling er en viktig del av Otiga Groups bærekraftstrategi, og vi ønsker å gjøre vår del for at kvinner og menn i like stor grad som skal få de samme mulighetene. Vi har derfor valgt ut FNs femte bærekraftsmål; «Likestilling mellom kjønnene», som et av våre satsningsområder. Vi bidrar til å nå dette målet gjennom vårt samarbeid med Equality Check, en organisasjon som har som mål å øke bevisstheten om kjønnsstereotyper og ubevisste skjevheter i næringslivet. Otiga Group og våre selskaper bidrar med data til organisasjonens forskningsprosjekt som gjennomføres i samarbeid med CORE – Senter for likestillingsforskning.


- I Otiga Group arbeider vi for en inkluderende kultur hvor alle skal føle seg hjemme. Blant annet jobber vi med holdninger og opplæring i tilknytning til ubevisste fordommer for å sikre at vi rekrutterer de beste menneskene. I tillegg har vi kvantitative mål for kjønnsbalanse, mangfold, lønn og forfremmelse. Det er vår samlede laginnsats og vår lidenskap for inkludering og mangfold som sikrer oss denne topplasseringen.

- Helen Aasgaard, Director People & Culture.

330 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page