top of page
otiga_group_logo_PMS_png.png
  • Forfatterens bildeLars-Fredrik Hoel Aronsen

Slik får du gode studievaner

I disse dager møter tusenvis av ferske, nervøse studenter opp på campus. Selv om semesteret blir noe annerledes i år, må nye studenter fortsatt studere og lese pensum som vanlig. Overgangen fra videregående til høyere utdanning kan oppleves som svært brå for mange. Derfor gjør du deg selv en stor tjeneste dersom du tilegner deg gode rutiner fra start. Her følger seks råd for hvordan både nye og gamle studenter kan skape gode studievaner.


  • Kjøp pensum i dag! For å få en best mulig start på studentlivet er det lurt å anskaffe seg pensum så fort som mulig. Dersom du synes prisen på bøkene er litt i det stiveste laget for studentlommeboken din, kjøp heller brukte bøker. Behandler du bøkene pent kan du selge de videre til neste år og dermed spare enda mer penger.

  • Les pensum fra studiestart Det hjelper ikke å kjøpe pensumbøker dersom de blir liggende igjen på pulten uåpnede og støvete. Pensumet man leser på universitet og høgskolen er ofte adskillig større og vanskeligere enn det man er vant til fra videregående. Det er derfor lurt å starte og lese pensum så fort som mulig. Du vil garantert takke deg selv for denne tidlige starten når eksamenstiden nærmer seg i november

  • Lag kollokviegrupper Et annet godt tips er å lage kollokviegrupper med andre studenter. Ikke bare er dette en god måte å bli bedre kjent med andre i kullet ditt på, men vil også gi deg en mulighet til å diskutere pensumet med andre. Avtal gjerne faste møtetider og planlegg på forhånd hva dere skal snakke om slik at alle får muligheten til å forberede seg.

Spar penger på pensumbøker - kjøp brukt eller lån på biblioteket

  • Bruk kalenderen I stedet for å bare bruke iPhonen til Instagram-scrolling og Snapchat, ta også en titt på kalender-appen! Legg inn tidspunkter for forelesninger og kollokviegrupper. På denne måten blir du fortere kjent med timeplanen din og vil dermed unngå å gå glipp av avtaler. Legg også inn datoer for viktige innleveringer og ikke minst den fryktede eksamensdatoen. Selv om det er litt kjipt å tenke på eksamen allerede første uken, skader det ikke å være tidlig klar over når denne skjebnesvangre dagen kommer.

  • Finn et sted der du kan jobbe konsentrert Enten det er på kafé, på hybelen eller på biblioteket er det lurt å finne en fast studieplass. Å ha et utpekt sted der du kan lese i ro og fred vil gjøre det enklere å konsentrere seg og ikke minst gjøre det lettere å skille mellom studie og fritid.

  • Les litt hver dag Å være fulltidsstudent er litt som å løpe maraton. Det gjelder å holde et jevnt tempo fram mot mål. Det lønner seg altså å få unna litt arbeid hver dag fram mot eksamen. Sett av minst én time hver dag der du legger vekk mobilen og konsentrerer deg fullt om skolearbeidet. Ikke bare er dette nyttig for å få inn gode rutiner, men man vil også gjøre at man unngår det beryktede skippertaket på tampen av semesteret. Lykke til med studiene!

551 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page